
معرفی مساجد تاریخی استانبول:
استانبول شهر مساجد بزرگ و باشکوه جهان است و یکی از جاذبه هایی که سالانه هزاران مسافر را به خاک ترکیه می کشاند بازدید از این جاذبه های تاریخی شگفت انگیز است. در ادامه تعدادی از این مساجد تاریخی زیبا را با هم بررسی خواهیم کرد. شاید شما هم با آگاهی از این بناهای تاریخی باشکوه ترغیب شوید که به استانبول سفر کنید. همچنین می توانید برای رزرو تور استانبول کلیک کنید.
مسجد ایاصوفیه:
شما هم دوست دارید از بنایی بازدید کنید که در گذشته کلیسا بوده اما در طی زمان و با تغییر دین منطقه، به مسجد تبدیل شده است؟
اگر پاسختان مثبت است ایاصوفیه همان جایی است که به دنبال آن میگردید. این مسجد در سال 532 به دست کنستانتین اول ساخته شد و به عنوان یکی از مهم ترین آثار به جا مانده از امپراطوری بیزانس، ارزش تاریخی و معماری زیادی دارد. بعد از فتح این منطقه به دست سلطان محمد دوم، دستور داد که آن را به مسجد تبدیل کنند. همچنین بسیاری از المان های مسیحی این کلیسا پوشانده شدند و سلطان سلیمان اول دستور داد که در این محل نماز جمعه برگزار شود. در طی سالیان، این محل هر چه بیشتر شبیه به مساجد دیگر استانبول شد و منبر و مناره و محراب را به آن اضافه کردند.
همچنین معماری ترکیبی آن یکی از بهترین نمونه های تلفیق معماری اسلامی با معماری بیزانسی است و نظر معماران فراوانی را به خود جلب کرده است. بعد از به قدرت رسیدن آتاتورک، وی دستور داد که این مسجد به موزه تبدیل شود. یکی از مزیت های ایاصوفیه این است که مسیر دسترسی به آن سخت و پیچیده نیست و قرارگیری آن در مرکز شهر و نزدیک بودن به میدان تکسیم موجب شده است که بتوانید به راحتی از این بنای باشکوه بازدید نمایید.

اطلاعات تکمیلی راجع به مسجد ایاصوفیه:
برای بازدید از این بنا نیازی نیست که هزینهی زیادی را بپردازید.
اگر می خواهید که جمعه به ایاصوفیه بروید، دقت کنید که از برخی از بخش های آن به دلیل برگزاری نماز جمعه نمی توانید بازدید کنید.
ساعات بازدید از این مجموعه به فصلی که به آن مراجعه می کنید بستگی دارد و قبل از رفتن به این منطقه خوب است که از محلی ها اطلاعات لازم را کسب کنید.
مهلت خرید بلیط برای ورود به مسجد تا یک ساعت قبل از بسته شدن آن است.
مسجد فاتح استانبول:
بدون شک در لیست مساجد تاریخی استانبول، باید مسجد فاتح را قرار دهیم. این مسجد یکی از قدیمی ترین بناهای به جا مانده در استانبول است و ساخت آن به سال 1463 میلادی برمیگردد. متاسفانه طی زلزله ی بسیار شدید سال 1766 قسمت های زیادی از آن تخریب شدند. اما مسجد فاتح چند سال بعد بازسازی شد و نمادهای اسلامی بیشتری در آن به کار گرفته شد. در این مجموعه 16 ستون وجود دارد و به باور برخی از کارشناسان این ستون ها متعلق به دوران امپراطوری بیزانس و کلیساهای مسیحیت هستند.
گفته می شود که قبل از ساخت این مسجد، در این محل دومین کلیسای بزرگ منطقه قرار داشته است. همچنین هر چهارشنبه، یک بازار بزرگ محلی در حیاط این مجموعه برگزار می شود که بازدید از آن برای مسافران بسیار جالب است. برای ورود به این مکان زیبا لازم نیست که هزینه ای بپردازید و اگر دلتان بخواهد و به شکل دلخواه می توانید به مسجد کمک کنید.
مساجد تاریخی استانبول/مسجد ایوب سلطان:
اگر دوست دارید که هنگام سفر به استانبول از مقبره ی یکی از نزدیک ترین یاران حضرت محمد(ص) بازدید نمایید، به شما پیشنهاد می کنیم که حتما سری به مسجد ایوب سلطان بزنید. ایوب همان کسی است که شتر پیامبر بعد از ورود به مدینه جلوی خانه ی او زانو زد و ایستاد. همچنین او در بسیاری از جنگ های پیامبر نقش مهمی داشته است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید، این مسجد، در واقع اولین مسجد تاسیس شده بعد از فتح استانبول می باشد و به همین دلیل لازم دیدم که آن را در کنار سایر مساجد تاریخی استانبول قرار دهیم.
مسجد سلطان احمد یا آبی:
یکی از زیباترین بناهای تاریخی استانبول ، بدون شک همین مسجد آبی است. این مسجد به دستور سلطان احمد بزرگ و در قرن هفدهم ساخته شد. دلیل ساخت این مجموعه ی باشکوه، شکرگزاری به درگاه خداوند بابت پیروزی های پی در پی در جنگ های عثمانی با سایر مناطق بوده است واز این جهت برای مردم ترکیه اهمیت زیادی دارد. شاید شما هم تصاویر زیبای این مسجد که در جوار تنگه ی بسفر واقع شده است را دیده باشید.
اکثر کسانی که به استانبول سفر می کنند ساعاتی از روز خود را در کنار این تنگه و در کافه رستوران های بسیار زیبای آن می گذرانند، به همین دلیل دسترسی به مسجد آبی کار بسیار راحتی خواهد بود. این مسجد در کنار مسجد الحرام، تنها مساجدی هستند که از 6 مناره برخوردار می باشند.

مسجد رستم پاشا:
رستم پاشا یکی از رجال سیاسی بسیار مهم دربار سلطان سلیمان است که موقعیت خود را با ازدواج خود(با دختر سلطان) محکم تر از قبل می کند. او در دسیسه های فراوانی نقش پررنگ و اثر گذاری داشته است و یکی از کسانی می باشد که فرهنگ رشوه گرفتن را در ترکیه جا می اندازد. به دلیل همه ی اتفاقات ناگواری که مقصر آنها رستم پاشا بوده است، وی سعی می کند که بعد از چند سال برای جلب نظر مردم و آشتی با آنها مسجد پاشا را بسازد. این مسجد یکی از مساجد تاریخی ترکیه است و سالانه افراد زیادی تمایل دارند که از آن بازدید نمایند.
یکی از نکات جالبی که راجع به این مسجد وجود دارد، بکارگیری رنگ قرمز در نمای آن است، در زمان ساخت این بنا، قرمز از رنگ های متداول نبوده است و به سختی آن را تولید میکردند. همچنین قرارگیری آن در دل بازار، موجب شده است که مساحت آن خیلی زیاد نباشد.
سخن پایانی مساجد تاریخی استانبول:
بسیاری از افرادی که استانبول را به نوان، مقصد گردشگری خود انتخاب میکنند، قصد و نیتشان از سفر خرید از مراکز خرید است، اما در این مطلب اطلاعات کاملی از مساجد تاریخی استانبول را در اختیارتان قرار دادیم تا بتوانید با دید بازتر از تمامی ظرفیت های این شهر زیبا دیدن کنید. همچنین برای رزرو تورهای داخلی و خارجی سفرو کلیک کنید.