معرفی حمام های ترکی استانبول

 حمام های ترکی استانبول

حمام-های-ترکی-استانبول Turkish-baths-Istanbul
Turkish-baths-Istanbul

شاید برایتان جالب باشد که بدانید، حمام های ترکی استانبول امروزه با توجه به مرمت هایی که بر روی آنها اعمال شده است، کمی مدرن تر و قابل استفاده تر شده اند اما همچنان آن فضای کلاسیک و سلطنتی خود را حفظ کرده اند.

اکثر این حمام های ترکی در واقع متعلق به سلطان های عثمانی بوده اند و دارای ارزش تاریخی زیادی هستند. برای رزرو تورهای استانبول کلیک کنید.

بخش های مختلف حمام ترکی استانبول

حمام های ترکی استانبول دارای بخش های مختلفی هستند که گردشگران و مراجعه کنندگان میتوانند از آنها بهره‌مند شوند، این بخش ها به 3 قسمت اصلی تقسیم میشوند، اتاق داغ، اتاق گرم و اتاق سرد، سه بخش اصلی این مجموعه هستند.

اتاق داغ، مخصوص ماساژ، اتاق گرم، مختص شستشو و اتاق سرد مختص استراحت و تعویض لباس است.

در اتاق های سرد این حمام ها، مکان هایی ویژه رفع خستگی و استراحت وجود دارد که گردشگران میتوانند از آن بهره‌مند شوند.

تاریخچه حمام ترکی در استانبول

همانطور که به شما گفتیم تاریخچه حمام های ترکی استانبول به زمان عثمانی ها بازمیگردد،

البته قبل از ورود ترک ها به آناتولی حمام های رومی در این سرزمین قرار داشت که حمام های ترکی هم در واقع ترکیبی از فرهنگ ترک ها و رومیان باستان است.

همچنین حمام عمومی در بین مردم ایران در گذشته هم رایج بوده و به نوعی به عنوان مکان تبادل نظر و بحث و گفت و گو از آن استفاده می شده است.

حمام های ترکی استانبول

استانبول دارای تعدادی حمام ترکی است که هرکدام پیشینه تاریخی خود را دارند، برخی از آنها دارای ظاهری مجلل و اشرافی هستند و برخی از آنها هم ظاهر سنتی خود را حفظ کرده اند.

حمام خرم سلطان ایاصوفیه

معرفی حمام خرم سلطان ایاصوفیه
حمام خرم سلطان ایاصوفیه

تاریخچه حمام خرم سلطان ایا صوفیه بازمیگردد به سده شانزدهم که به دستور خود خرم سلطان در منطقه جانکورتاران ساخته شد. معمار این حمام سنتی استانبول شخصی به نام معمار سنان بود که به خوبی این مکان را بنا نهاد.

مجموعه خرم سلطان مابین مسجد ایاصوفیه و مسجد آبی قرار گرفته است.

حمام ترکی سوفولار

حمام سوفولار یکی از حمام های متوسط استانبول است که ورودی آن قیمت مناسبی دارد.

همچنین با رفتن به این حمام افراد بومی استانبول را هم میبینید و هزینه ورودی آن هم 30 لیر است و برای دریافت خدمات ماساژ و کیسه باید 15 لیر دیگر بپردازید.

شاید مطلب تفریحات زمستانی استانبول برای شما مفید باشد.

حمام گالاتا سرای

در لیست حمام های استانبول، گالاتا سرای یکی از حمام های محبوب و تاریخی استانبول است، این حمام توسط بایزید دوم و دوستان پدر او ساخته شده‌ است.

قسمتی در این حمام قرار دارد که با فضای مناسب خود برای سالن ماساژ استفاده میشود.

هزینه این حمام برای یک گروه 4 نفره 4400 لیر است.

حمام چال اوغلو

یکی دیگر از حمام های استانبول چال اوغلو است که در نزدیکی بازاربزرگ استانبول قرار دارد. این حمام در قرن 18 میلادی به منظور تامین هزینه های نگهداری کتابخانه و مسجد ایاصوفیه ساخته شده است.

معمار این مجموعه، سلیمان آقا یکی از معماران معروف در ترکیه بوده، اما ساخت نهایی آن توسط عبدالله آقا صورت گرفته است.

حمام چمبرلی تاش

معرفی حمام-چمبرلی-تاش
حمام چمبرلی تاش استانبول

از جمله قدیمی ترین حمام های استانبول، چمبرلی تاش است که معماری خاص و جالبی دارد.

علاوه بر مردم بومی استانبول که به رفتن به این مکان علاقه‌مند هستند، حمام چمبرلی تاش توجه گردشگران فراوانی را هم به خود جلب کرده است.

چمبرلی در سده شانزدهم برای سلطان سلیم دوم و همسرش ساخته شده بود، همچنین هزینه ورود به این مجموعه بین 100 تا 250 لیر است که با خدمات ماساژ و کیسه همراه است. برای خواندن راهنمای سفر به استانبول کلیک کنید.

چیلیک علی پاشا

حمام چیلیک علی پاشا یکی دیگر از حمام های عمومی در استانبول می باشد که در سال 1580 میلادی توسط معمار سینان ساخته شده و تبدیل به یکی از جاذبه های توریستی استانبول شده است.

البته ناگفته نماند که این حمام بخشی از مسجد و مدرسه کلیک علی پاشا می باشد.

هزینه ورود این مجموعه نسبتا گران است اما ارزش یک بار دیدن را دارد، برای استفاده از خدمات مجموعه علی پاشا 220 لیر باید بپردازید.

مجموعه بیلرلی

حمام بیلرلی در کنار مسجدی با همین نام قرار گرفته است و به وضوح و راحتی میتوان از هرجای شهر به این حمام دسترسی پیدا کرد، مجموعه بیلربی دارای نمایی چوبی به سبک عثمانی ها است. به شما پیشنهاد میکنیم که حتما به این حمام باشکوه با معماری زیبا سری بزنید.

سلیمانیه حمام ترکی استانبول

سلیمانیه یکی از حمام های ترکی استانبول است که آن را معمار سنان ساخته است و قدمتش به 500 سال پیش بازمیگردد، این حمام دارای یک فضای تاریخی و سنتی است که ظاهر آن کمی متفاوت تر و سنتی تر از حمام های ترکی استانبول است.

یکی از نکاتی که هنگام رفتن به این حمام باید به آن توجه داشته باشید آن است که حتما زمان رفتن به حمام، پول نقد همراه خود داشته باشید.

گدیک پاشا استانبول

حمام گدیک پاشا یکی از قدیمی ترین حمام های استانبول است که توسط معمار معروف عثمانی، خیر الدین ساخته شده است و دستور ساخت آن را گدیک پاشا در سال 1475 میلادی صادر کرده بود.

سالن ماساژ، استخر و سونا از قسمت های مختلف این مجموعه هستند و ساعت کاری آن 9 صبح تا 10 نیمه شب می‌باشد.

حمام سنتی آقا

"معرفی

حمام آقا که به دستور سلطان هفتم عثمانی ساخته شده، درواقع آن زمان یک حمام خصوصی برای او و پسرانش در منطقه بی اوغلو بوده است و شاید برای شما جالب باشد که پس از برکنار شدن حکومت عثمانی، یک فرد آمریکایی آن را خرید و تبدیل به یک حمام عمومی کرد.

مجموعه آقا دارای 4 نوع خدمات مختلف است که برای تجربه هرکدام نیاز به پرداخت هزینه‌ای جداگانه دارید.

مهرماه سلطان

مهرماه سلطان یکی از حمام های تاریخی استانبول است که باز هم توسط معمار سنان شناخته شده و شامل دو بخش زنانه و مردانه به صورت جداگانه است.

شاید برای شما جالب باشد که این حمام معمولا برای مراسم های سنتی همچو مراسم حمام عروس استفاده می‌شود.

سخن نهایی 

یکی از نکات جالبی که در رابطه با استانبول وجود دارد اهمیت تاریخ و آداب و رسوم سنتی در آن است، پس قطعا بازدید از حمام های تاریخی آن هم برای شما میتواند جالب باشد. همچنین برای رزرو تورهای داخلی و خارجی سفرو کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *