دوشنبه , 31 اردیبهشت 1403 - 2:39 قبل از ظهر

مراحل دریافت ویزا

ویزا چیست و انواع ویزا

ویزا مدرکی است که بعنوان اجازه ورود به یک کشور صادر میشود. اما مسئله مهم اینجاست که هر کشوری نسبت به قوانین و فرهنگ خودش و ارتباطی که با دیگر کشور ها دارد قوانین متفاوتی برای دریافت روادید وضع می‌کند. بسیاری از کشور ها هستند که به دلیل یک سری از مشکلات سیاسی به بعضی از کشور ها ویزا نمیدهند یا این که گرفتن روادید برای رفتن به آن کشور ها به سختی ممکن میشود. بعضی از کشور ها هم هستند که فقط به پاسپورت نیاز دارند و به راحتی میتوان وارد آن شد.

تفاوت گذرنامه با ویزا برای خروج و ورود از کشور نیاز به پاسپورت داریم.

پاسپورت درواقع یک مدرک هویتی شناسایی است که برای این که افراد یک مدرک هویتی بین المللی در کشور های دیگر داشته باشند صدور میشود اما ویزا درواقع یک نوع مجوز برای ورود به کشوری دیگر می‌باشد.

نام دیگر ویزا در ایران “روادید” است

آیا میدانستید که روادید پس از جنگ جهانی اول به وجود آمد؟

شروط اخذ ویزا

گرفتن ویزا در هر کشوری مشروط بر یک سری شرایط و عوامل می‌باشد. اما رایج ترین نوع ویزا توریستی است که ویزای توریستی هم قوانین خودش را دارد. به طور مثال افرادی که با روادید توریستی سفر میکنند، اجازه کار در کشور مقصد را ندارند. پس برای کار و تحصیل حتی در کشور هایی که نیاز به مجوز ورود ندارند هم نیاز به ویزای کاری و یا تحصیلی دارید.

انواع ویزا

 ویزای کاری 

گرفتن ویزای کار تنها در صورتی امکان پذیر میباشد که از سوی یک کارفرما در کشوری دیگر پیشنهاد کاری داشته باشید، البته یک راه دیگری هم وجود دارد، میتوانید خودتان به یک کار فرما ایمیل بزنید و درخواست همکاری یا کارآموزی دهید.

ویزای پزشکی 

گاهی اوقات ممکن است که شما برای درمان بیماری خود نیاز داشته باشید کهبه یک کشور دیگر سفر کنید. در این صورت با ویزای پزشکی می‌توانید طول درمان خود را در کشور دیگری بگذرانید.

ویزای توریستی 

برای یک اقامت کوتاه مدت در کشور دیگر نیاز به ویزای توریستی دارید، این ویزا در واقع تعیین میکند که شما با چه هدفی وارد یک کشور شده اید و تا چه مدت اجازه ماندن دارید. همچنین برای شرایط پیکاپ پاسپورت کلیک کنید.

ویزای ترانزیت

این ویزا مربوط به زمانی میشود که شما در سفر خود مجبور به اقامت کوتاه مدت در یک کشور دیگر داشته باشید که نیاز است برای کشور میانی ویزای ترانزیت بگیرید.

ویزای تحصیلی 

برای تحصیل کردن در یک کشور دیگر نیاز به اجازه دارید که برای گرفتن اجازه در واقع باید همان ویزای تحصیلی دریافت کنید.

ویزا ها معمولا به چه شکل صادر میشوند؟ ویزا ها معمولا بسته به نوعی که درخواست داده اید صادر میشوند که شامل 3 شکل زیر است

ویزای تحصیلی

الکترونیکی

اگر به صورت آنلاین درخواست دهید ویزای شما به صورت الکترونیکی صادر میشود.

برچسبی

افرادی که به صورت حضوری در سفارت اقدام به اخذ ویزا میکنند، ویزای آنها به صورت برچسبی بر روی یکی از صفحات پاسپورت آنها صادر میشود.

فرودگاهی

مسیر دیگری که برای دریافت ویزا میتوانید دنبال کنید، این است که بعد از رسیدن به کشور مقصد مدارک مورد نیاز خود را تحویل مامورین مربوطه میدهید و بعد از پرداخت هزینه ها مهر ویزا روی یکی از صفحات شناسنامه شما میخورد.

مراحل دریافت روادید

مراحل اخذ ویزا در هر کشوری متفاوت میباشد چون همانطور که میدانید برخی از کشور ها داخل ایران سفارت ندارند حالا چاره کار چیست؟ باید برای گرفتن ویزای آن کشور به یک کشور واسطه بروید که میتوانید با پیکاپ کردن ویزای خود شرایط را برای خود آسان تر کنید.

مراحل اخذ روادید از سفارت

1-وقت گرفتن از سفارت

برای درخواست ویزای یک کشور اولین کاری که باید انجام دهید وقت گرفتن از سفارت آن کشور میباشد، علت این که باید برای گرفتن ویزا وقت مصاحبه بگیرید درخواست بالای متقاضیان و جلوگیری از ازدحام است. باید مدارک خود را تحویل مامورین سفارت دهید و منتظر پاسخ آنها شوید.

2-دریافت تاییدیه وقت 

کانفرم (confirm) در زبان انگلیسی به معنای تایید است. کانفرم وقت از سفارت، در واقع همان مشخص شدن زمان مصاحبه شما برای دریافت ویزا میباشد.

3-مراجعه به کنسولگری

معمولا از زمانی که درخواست وقت سفارت میدهید بین یک روز تا یک سال ممکن است، زمان ببرد که نوبت شما برسد که البته اگر عجله داشته باشید میتوانید درخواست وقت سفارت فوری دهید. اما بعد از این که وقت شما رسید با مدارک خود به سفارت میروید، بسته به شرایط شما و نوع ویزا، قوانین کشور مقصد یا باید با افسران سفارت مصاحبه کنید یا این که فقط مدارک خود را تحویل دهید.

آیا میدانستید با گرفتن وقت سفارت فوری میتوانید در عرض 1 ساعت نوبت خود را دریافت کنید؟

کشور هایی که نیاز به ویزا ندارندبا پاسپورت کشور ایران در حال حاضر میتوانید به 42 کشور بدون نیاز به ویزا سفر کنید.

کشور مدت اقامت
ترکیه 90روز
مالزی 14روز
جزایر کوک 30روز
گرجستان 45روز
نیووی 30روز
اکوادور 90روز
ایالات فدرال کیکرونزی 30روز
دومینیکا 21روز
ارمنستان 90روز
ونزوئلا 15روز

زمانهایی که نمیشود روادید گرفت

  • بعضی از کشور ها به افرادی که یک سری بیماری خاص که قابل انتقال است مثل ایدز(hiv) روادید نمیدهند.
  • مشکلات سیاسی بین کشور مبدا و کشور مقصد
  • افرادی که سوء پیشینه یا سابقه کیفری دارند.

قوانین مربوط به اخذ روادید

  • محدودیت اقامت در کشور مقصد
  • محدودیت اقامت که بستگی به دفعات سفر متقاضی به کشور مقصد دارد
  • گاهی اوقات روادید توسط مامورین مهاجرت بنا به دلایل مختلف رد میشود
  • رد شدن روادید توسط مقامات مرزی
  • درج شدن مجوز ورود  بر روی پاسپورت به صورت مهر یا لیبل

نکات پایانی دریافت ویزا:

برای آنکه بتوانید ویزای تحصیلی دریافت کنید علاوه بر اجازه نامه ی دانشگاه و پذیرش، باید که تمکن مالی خوبی که بتواند چند ماه اول زندگی شما را ساپورت کند ارائه دهید.

حتی اگر بهترین ویزای دنیا را داشته باشید(مانند سوئد و سنگاپور) باز هم برای ورود به برخی از کشورها مانند چین باید که مراحل درخواست ویزا را طی کنید.

برای سفر به کره شمالی باید حتما از طریق تورهای گردشگری که مورد تایید دولت کره هستند اقدام کنید.

شهروندان آمریکا یا انگلستان می‌توانند بدون اینکه برای مدرک خاصی درخواست ارائه دهند، به کشورهای یکدیگر سفر کنند.

نتیجه کلی

به طور کلی روادید به شهروندان کشور های دیگر اجازه ورود به آن کشور را میدهد.بعضی از دولت ها برای حفظ امنیت کشور یک سری قوانین و شرایط برای شهروندان خارجی به کشور خود تعین کرده اند و فقط به افرادی که دارای آن شرایط هستند اجازه ورود به کشور خود را میدهند.این اجازه توسط یک مهر یا لیبل و یا مدارک به نام همان ویزا صادر میشود.این قوانین بستگی به نوع ویزا،قوانین آن کشور،شرایط سیاسی یا معاهده بین دو کشور دارد.اما فقط داشتن ویزا نمیتواند تضمین اجازه ورود به یک کشور را به شما بدهد هر کشوری میتواند روادید شما را در صورت رعایت نکردن قوانین آن لغو کند. همچنین برای رزرو تورهای خارجی سفرو کلیک نمایید.

درباره ی تیم تولید محتوای وبلاگ سفروایرانیان

مطلب پیشنهادی

کشتی یونانی کیش | به گِل نشسته‌ای در خلیج فارس

داستان های مشترک زیادی بین کشتی ها، هواپیماها و انسان ها وجود دارد. با شنیدن …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *