Deprecated: htmlspecialchars(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/html/wp-includes/formatting.php on line 4732 Deprecated: htmlspecialchars(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/html/wp-includes/formatting.php on line 4732
Deprecated: htmlspecialchars(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/html/wp-includes/formatting.php on line 4732
آموزشیدانستنی هاراهنمای سفرگردشگریهمه مقالات

بازار بزرگ تهران را بهتر بشناسید

خرید از فروشگاه های لوکس که در بهترین لوکیشن شهر قرار گرفته اند لذت خاص خودش را دارد اما بازار بزرگ تهران از آن دست بازارهایی است که سبک معماری فوق العاده اش لذت بصری ویژه ای را برای انسان ایجاد می کند. بازار بزرگ به عنوان قدیمی ترین و بزرگ ترین بازار پایتخت شناخته می شود.

در بین بازارهای تاریخی ایران بازار تهران به عنوان یک قطب اقتصادی مهم شناخته می شود. در این مقاله از سفررو ایرانیان همراه ما باشید تا با بزرگ ترین بازار تهران، نقشه این بازار، پرفروش ترین کالاها و البته بهترین رستوران های اطراف بازار بزرگ تهران آشنا شوید. اگر نمی دانید بازار بزرگ کجاست این مقاله راهنمای دسترسی به این بازار را در اختیار شما قرار می دهد.

بازار بزرگ تهران
Tehran Grand Bazaar

بازار بزرگ تهران کجاست؟

بین خیابان های خیام، مولوی، مصطفی خمینی و 15 خرداد بازار بزرگ تهران که شاهراه اقتصادی پراهمیتی در ایران محسوب می شود، قرار گرفته است. بازار بزرگ وسعتی بیشتر از 1 کیلومتر مربع دارد و به عنوان راه ارتباطی مستقیمی بین تولیدکنندگان، کارخانه داران و عمده فروشان با خریداران، خرده فروشان و مردم شناخته می شود.

Deprecated: htmlspecialchars(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/html/wp-includes/formatting.php on line 4732

این بازار در حقیقت به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری تهران شناخته می شود و به علت داشتن بافتی بسیار قدیمی همواره محبوب گردشگران بوده و هست. ثبت این بازار در فهرست ملی جزو امتیازات این مرکز خرید قدیمی در تهران محسوب می شود.

علت اهمیت بازار بزرگ تهران چیست؟

اهمیت بازار بزرگ نه فقط به علت بافت قدیمی این بازار که یادآور دوران قاجار است، بلکه به علت هویت اقتصادی و فرهنگی آن است. بازار تهران در حقیقت نوعی شاهراه اقتصادی در کشور شناخته می شود و از این نظر بسیار حائز اهمیت است.

"علت

تاریخچه مختصری از شاهراه اقتصادی ایران؛ بازار تهران

درباره تاریخ تاسیس و ساخت یکی از بزرگ ترین بازارهای قدیمی ایران یعنی بازار تهران نظرات متفاوتی وجود دارد. با نگاهی به تاریخ و کتب موجود تاریخی می توان دو شخصیت اصلی تاسیس کننده این بازار را شاه طهماسب صفوی و ناصر الدین شاه قاجار معرفی کرد.

بازار تهران (بازار بزرگ) جزو قطب های موثر در تحولات فرهنگی و سیاسی به شمار می رود. تاسیس بازار کفاش ها به دوران ناصر الدین شاه باز می گردد. پررنگ ترین تاریخ حضوری بازاری های این مرکز بزرگ تهران به مربوط به دوران پهلوی و پیش از آن دوران حکومت قاجار است.

از مهم ترین بخش های حذف شده بازار تهران می توان به بازار توتون فروش ها و بازار مسگرها اشاره کرد. حذف این راستاها از بازار تهران با توجه به تغییر نیازهای اجتماعی و تقاضای مردم رخ داد.

Deprecated: htmlspecialchars(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/html/wp-includes/formatting.php on line 4732

ساعت کار بازار تهران

ساعت کاری بازاری های بازار تهران قاعده و قواعد خاص خودش را دارد. بازاری ها در طول هفته بجز روزهای جمعه و پنج شنبه از ساعت 8 صبح تا 5 بعد از ظهر مشغول کار هستند. البته بازدیدکنندگان می توانند تا ساعت 8 شب از مغازه هایی که بیرون بازار هستند، خرید کنند. ساعت کاری بازار در روزهای پنج شنبه کمی متفاوت است و مردم تا ساعت 2 بعد از ظهر می توانند برای خرید یا بازدید به این بازار بروند.

"ساعت

بازار بزرگ جمعه ها هم باز است؟

بازار تهران جمعه ها بسته است. بنابراین امکان بازدید از این بازار در روزهای تعطیل و جمعه ها وجود ندارد. هر چند ممکن است بنا به تقاضا و نیاز مردم مغازه های اطراف بازار جمعه ها و روزهای تعطیل باز باشند.

دیدنی های اطراف بازار بزرگ تهران؛ راهنمای کامل

مسجد امام و مسجد جامع به عنوان اصلی ترین دیدنی های اطراف بازار بزرگ تهران شناخته می شوند. اگر از قسمت شمالی وارد بازار شوید، می توانید در اولین قدم سبزه میدان را مشاهده کنید.

با ورود به سبزه میدان سر در اصلی بازار را مشاهده خواهید کرد. سبزه میدان نامی است که در دوران زندیه و قاجار برای این مکان انتخاب شد. اولین ورودی بازار، بازار کفاش ها است. در همین ابتدا تیمچه مهدیه با پوشش عظیم ضربی توجه شما را جلب می کند. ترمه فروشان اصلی ترین فروشندگان در این نقطه از بازار محسوب می شوند.

کمی جلوتر یکی دیگر از بناهای تهران که ساخت دست حاج علی خان حاجب الدوله است را می بینید، یعنی تیمچه حاجب الدوله. این بنا مربوط به دوران ناصرالدین شاه قاجار است. قهوه خانه حاج علی درویش مکان دیگری است که آن را در ادامه راه می بینید.

دیدنی های اطراف بازار تهران
Sights around Tehran’s Grand Bazaar

1 _ مسجد امام

مسجد امام یکی از دیدنی های اطراف بازار بزرگ تهران است. عمر این مسجد کمی کم تر از 200 سال است و به عنوان یکی از یادگاری های دوران قاجار در ایران شناخته می شود. فتحعلی شاه قاجار اصلی ترین بنیانگذار ساخت مسجد امام بود. مناره های مسجد در سال 1307 به بنای اصلی که در سال 1212 ساخته شده بود، افزوده شد.در سال 1667 مسجد امام به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شد.

مسجد امام بازار تهران
Imam Bazar Mosque in Tehran

2 _ امامزاده زید

بازار تهران مجموعه ای غنی از آثار مذهبی و تماشایی است که حتی گردشگران خارجی که تمایلی به آن ندارند نیز محو زیبایی و تماشایی بودن این مکان ها از نظر معماری آن ها می شوند. امامزاده زید در ابتدا قرن دهم هجری یعنی درست در زمان حکومت صفویان در ایران ساخته شد.

امامزاده زید بازار بزرگ تهران
Imamzadeh Zaid Bazar Bazar, Tehran

3 _ بازار چهار سوق

چهار سوق هم یکی از قدیمی ترین بخش های بازار بزرگ پایتخت محسوب می شود. بخشی که با داشتن گنبدی دایره ای شکل و کوتاه به عنوان یکی از دیدنی های بازار بزرگ شناخته می شود. چهارسوق در سال 1356 به عنوان یک اثر ملی به ثبت رسید.

بازار چهار سوق
Chahar Souq Bazaar, Grand Bazaar of Tehran

4 _ قهوه خانه حاج علی درویش

با ورود به بازار بزازها متوجه کافه ای می شوید که به عنوان کوچک ترین کافه دنیا لقب گرفته و متعلق به حاج علی درویش است. این قهوه خانه کوچک در حال حاضر توسط پسر حاج علی درویش به نام حاج کاظم اداره می شود.

قهوه خانه حاج علی درویش
Haj Ali Darvish Coffee House

5 _ بازار زرگرها

اگر عاشق طلا و جواهرات هستید باشید قطعا از تماشای بازار زرگرها خوشحال خواهید شد. به محض ورود به خیابان 15 خرداد می توانید بازار زرگرها به عنوان بهترین بازاری ایده آل برای خرید جواهرات را ببینید. بازار زرگرها نه تنها امروز بلکه در دوران قاجار نیز به عنوان یکی از اصلی ترین بازارها شناخته می شد. کسبه این بازار امروز در فضایی کوچک تر نسبت به گذشته کار خود را ادامه می دهند.

پیشنهاد می کنیم این مقاله را هم بخوانید: سفر یکروزه‌ کجا بریم؟

راه دسترسی به بازار بزرگ چیست؟

برای دسترسی به بازار بزرگ تهران راه های زیادی وجود دارد اما بهترین راه استفاده از وسایل نقلیه عمومی است. چرا که بازار در محدوده پرترافیک شهر قرار گرفته و در صورت استفاده از وسایل نقلیه شخصی باید به طرح ترافیک توجه کنید.

راه دسترسی به بازار تهران
Access to Tehran Grand Bazaar

مسیر دسترسی به بازار بزرگ از جنوب

برای رفتن به بازار بزرگ از جنوب (مولوی) با استفاده از مترو باید به ایستگاه میدان محمدیه و سپس مولوی بروید. اگر اتوبوس را انتخاب کنید باید خط آزادی _ خاوران را سوار شوید. در محمدیه پیاده شوید. با طی کردن مسیری کوتاه می توانید به سمت بازار تهران بروید.

مسیر دسترسی به بازار بزرگ از شرق

مسیر دسترسی به بازار تهران از شرق درست مشابه مسیر دسترسی از جنوب است. باید با استفاده از مترو در میدان محمدیه سوار شوید. در  مولوی از قطار پیاده شوید. اما اگر اتوبوس را انتخاب کنید بعد از سوار شدن در خط آزادی _ خاوران باید در چهارراه مولوی پیاده شوید.

مشاهده بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا