یکی از مواردی که در هر سفر تجربه آن لذت بخش خواهد بود، خوردن و تست غذاهای سنتی و محلی هر کشور و منطقه است. غذاهای ترکی بسیار لذیذ و جذاب هستند و انواع متفاوتی از انواع کبابها تا خوراک و گوشتها دارند. در این مقاله 13 غذای و نوشیدنی معروف و محبوب که میتوانید در استانبول آنها را تست کنید بررسی خواهیم کرد، این موارد شامل غذاهای محلی و غذاهای خیابانی نیز میشوند که شما را با طعمهای جدید و لذیذ آشنا میکنند. اگر دوست دارید در سفر خود به استانبول تجربهای جدید در وعدههای غذایی داشته باشید تا پایان مقاله همراه ما باشید.
بهترین غذاهایی که در استانبول باید امتحان کنید
استانبول پرجمعیت ترین شهر اروپاست و آسیا و اروپا را به هم متصل میکند. در نتیجه، انواع مختلفی از آشپزی برای کشف و تجربه وجود دارد. به دلیل جمعیت انبوه و متنوع آن، فرهنگهای بسیاری در استانبول با هم ادغام شدهاند، وجود فرهنگهای متنوع در تنوع غذایی استانبول کاملاً مشهود است. تمامی غذاها و نوشیدنیهایی که در استانبول سرو میشوند نشان دهنده تاریخ و تمدنی خاص هستند. تنوع غذایی و تفاوت غذا و نوشیدنیها در بخشهای مختلف استانبول کاملا مشهود است، دلیل اصلی این امر این است که مهاجرانی که به استانبول نقل مکان میکنند فرهنگ و ریشههای خود را حفظ میکنند. به همین دلیل است که گزینههای غذایی زیادی در شهر پیدا خواهید کرد
شما میتوانید انواع رستورانهای اروپایی، رستورانهای بین المللی، رستورانهای ایتالیایی، عربی، ایرانی و حتی چینی را در استانبول مشاهده کنید. در این مقاله بهترین و محبوب ترین غذاها و نوشیدنیها از کوفته و بورک گرفته تا قهوه ترکی و بوزا بررسی خواهیم کرد. غذایهای خیابانی در استانبول یک غذای اصلی و محبوب به شمار میروند، اما بشقابهای دلچسب پر از خوراکیهای متنوع و با طعم متنوع نیز در استانبول پیدا میشوند، شکی نیست که در لیست13 غذاو نوشیدنی برتر استانبول، غذای مورد علاقه خود را پیدا خواهید کرد.
کستانه Kestane
کستانه یک ماده غذایی محبوب در استانبول و حتی کل است، کستانه جایگاه ویژهای برای مردم استانبول دارد. این غذای خوشمزه بخشی از فرهنگ استانبول است و به عنوان یکی از نمادهای شهر شناخته میشود. کستانه در زمستان به دلیل گرم سرو شدن بیشتر سرو میشود، کستانه در واقع همان شاه بلوط برشته است که در اغلب خیابانهای استانبول توسط دکههای کوچک سرو میشود. در هوای سرد استانبول کستانه بهترین گزینه است.
هر چند که شاه بلوط برشته شده یا همان کستانه اغلب در فصل زمستان در استانبول سرو میشود، اما در سایر فصول سال نیز میتوانید این خوراکی خوشمزه را در استانبول پیدا کنید، شاید پیدا کردن آن در تابستان و بهار کمی سخت تر باشد اما همیشه کستانه در استانبول به فروش میرسد و محبوبیت بالایی هم در بین بومیان و هم در بین گردشگران این شهر رویایی دارد.
همان طور که گفتیم کستانه در واقع نوعی غذای خیابانی در استانبول به شمار میرود معمولاً توسط فروشندگان خیابانی فروخته میشود. اما اگر به دنبال بهترین کستان برشته شده دربین دست فروشان خیابانی هستید، حتما سری به محلههای بی اوغلو، امینونو، استقلال، سلطان احمد و کادیکوی بزنید. بهترین کستانه براساس نظرات بومیان استانبول در خیابان استقلال به فروش میرسد.
همبرگر ایسلک Islak hamburger
همبرگر ایسلک یکی دیگر از معروفترین غذاهای خیابانی استانبولی است که از نان مخصوص به همراه سس گوجهفرنگی درست میشود و همبرگر نیز در تابه طبخ میشود. روش طبخ این همبرگر به صورتی که است که بافت همبرگر مرطوب باقی میماند و سفت و خشک نمیشود این همبرگر حتی به عنوان یک صبحانه کامل نیز در استانبول شناخته میشود و طرفداران زیادی دارد. همبرگر ایسلک در اغلب بخشهای استانبول سرو میشود اما تمامی این همبرگرها خوشمزه و دلچسب نیستند و نباید این همبرگر را در هر جایی میل کنید. اگر در بخش اروپایی استانبول هستید، قیزیلکالار بهترین گزینه برای خوردن همبرگر ایسلک هستند. اگر در بخش اروپایی نیستید، نگران نباشید، زیرا قیزیلکالار چند شعبه در سراسر استانبول دارد و شما میتوانید در هر نقطهای از استانبول که هستید نزدیک ترین شعبه این رستوران را پیدا کنید.
لاحماجون Lahmacun
یکی دیگر از غذاهای محبوب در ترکیه لاحماجون است، لاحماجون که به نام پیتزای ترکی نیز شناخته میشود، ترکیبی از خمیری گرد است که روی آن گوشت چرخ کرده و سبزیجات و گیاهان و ادویه جات مختلف قرار داده میشود. لاحماجون یک غذای ترکی منحصر به فرد است و منشا آن مناطق جنوب شرقی ترکیه است. با این حال، پس از مهاجرت بسیاری از سرآشپزان غذا به استانبول، لاحماجون به یک غذای اصلی در استانبول تبدیل شده است به همین دلیل برخی از افراد منشا لاحماجون را استانبول میدانند.
معمولا در هنگام خوردن این غذای خوشمزه، مصرف آن با عیران توصیه میشود. آیران یک نوشیدنی ماستی است که ترش و شور است و مختص ترکیه است. زمانی که طعم این نوشیدنی با طعم لاحماجون ترکیب شود، مزهای منحصر به فرد و غیر قابل توصیف ایجاد میشود به همین دلیل است که لاحماجون در استانبول همواره با نوشیدنی ایران سرو میشود.
بهترین مکان برای خوردن یک لاحماجون خوب بورسام تسفیرین Borsam Taşfırın است که در بخش کاراکوی و در نزدیکی بازار ماهی استانبول قرار دارد. یکی از دلایل محبوبیت این رستوران این است که آنها لاهماجون را در فر هیزمی میپزند و توسط یک تمامی لاحماجونها توسط فردی که به صورت حرفهای سالها در این حوزه فعال است طبخ میشوند؛ علاوه بر این، سرو لاحماجون با آیران، قاچ لیمو، (روگولا) و پیاز تازه آن را خوشمزه تر میکند.
بوزا boza
بوزا یک نوشیدنی است، برای بسیاری از افرادی که در استانبول زندگی میکنند، بوزا جایگاهی ویژهای دارد، زیرا از زمان تأسیس استانبول، نوشیدنی سنتی این شهر بوزا بوده است. بوزا تاریخچهای طولانی دارد و یکی از نمادهای شهر استانبول برای نشان دادن تاریخ قدیم و قدمت بالای این شهر به شمار میرود.
بوزا چیست؟ بوزا یک نوشیدنی تخمیر شده است که از ارزن، بلغور، آب و شکر تهیه میشود. هر چند که ترکیبات به کار رفته در ساخت بوزا عادی به نظر میرسند اما این نوشیدنی باورنکردنی طعم، آجیلی و شیرین دارد، هر نوع نوشیدنی شیرینی که تا به حال میل کردهاید را فراموش کنید طعم خاص بوزا با هیچکدام قابل مقایسه نیست.
بوزا در تمام طول سال در دسترس است، اما مصرف آن در زمستان رواج بیشتری دارد یکی از دلایل اصلی این امر مزایای سلامتی بوزا و افزایش انرژی طبیعی بدن است. به عنوان مثال، بوزا به طور طبیعی حاوی ویتامین B و اسید لاکتیک است و گلوتن ندارد. اگر میخواهید قدیمی ترین و سنتی ترین نوشیدنی ترکیه را امتحان کنید به وافا بوزاکیسی Vefa Bozacısı سری بزنید، این رستوران در سال 1876 تأسیس شده است و مشهورترین مکان برای نوشیدن بوزا نه تنها در استانبول بلکه در ترکیه نیز باشد. بسیاری از مردم از سراسر ترکیه فقط برای چشیدن طعم بوزای Vefa Bozacısı به استانبول سفر میکنند.
کومپیر Compier
کومپیر یکی از هیجان انگیز ترین اشتها آورترین روشهای پخت و سرو سیب زمینی است. حتما در سفر خود به استانبلو این غذای ساده اما خوشمزه را امتحان کنید. کومپیر یک غذای خیابانی در استانبول است و قیمت بالایی دارد، این غذای محبوب در فر پخته میشود، سپس با کره و پنیر محلی مخلوط میشود و طعمی خاص میگیرد.
نکتهای که واقعاً کومپیر را از سایر غذاهای ترکی متمایز میکند این است که میتوانید کامپیر خود را مطابق با سلیقه خود سفارشی کنید، انتخابهای متفاوتی از بین تاپینگهای موجود وجود دارد که میتوانید از بین آنها ترکیب دلخواهتان را انتخاب کنید. برخی از ترکیبات رایج عبارتند از: کلم قرمز، قارچ، سالاد روسی، کیسیر (سالاد گندم)، زیتون، گوجه فرنگی. همچنین، میتوانید طیف وسیعی از سسها را برای پر کردن کمپیر خود مانند سس کچاپ، سس مایونز وسایر سسها انتخاب کنید.
شناخته شده ترین مکان برای خرید کومپیر در استانبول اورتاکوی Ortaköy است که هم محلیها و هم گردشگران برای خوردن کومپیر به این محله مراجعه میکنند. در هر یک از بوفههای غذا در اورتاکوی کومپیر به عنوان یک غذای محبوب سرو میشود.
پیلاو یا برنج ترکی Pilaf or Turkish rice
برنج در استانبول نیز مانند بسیاری از کشورهای جهان از جمله هند و ایران به عنوان یک غذای سیر کننده و خوشمزه شناخته میشود، در ترکیه استانبول اصلی ترین مکانی است که در آن برنج را به عنوان غذای خیابانی میخورند. پیلاو در روز یا شب در استانبول موجود است و شما میوتانید در هر ساعت از شبانه روز این غذای خوشمزه را از بوفههای خیابانی استانبول تهیه کنید.
درست کردن که درست کردن پلو در خانه نیز امکان پذیر است و ساده به نظر میرسد اما هیچگاه طعم آن مانند پیلاویی که در بوفههای خیابانی استانبول فروخته میشود، نمیشود.
پیلاو معمولا با مواد مختلفی مانند نخود، مرغ، سالاد و جگر مخلوط میشود. با این حال، پیلاو سنتی با نخود درست میشود و طعم خاصی دارد. مشهور ترین مکانی که پیلاوهای متنوع و خوشمزهای در استانبول دارد Meşhur Tahtakale Pilavcısı است.
کوکورچ Cockroach
کوکورچ یا روده بره کباب شده یکی از غذای خاص و مختص استانبول است که طعم متفاوتی دارد، اگر میخواهید طعم شگفت انگیزی را تجربه کنید، حتما کوکورچ را امتحان کنید. کوکورچ از روده گوسفند یا بره درست میشود و با آب پیاز، نمک و فلفل مزه دار میشود، سپس دور سیخ پیچیده میشود و در آتش داغ پخته میشود. کوکورچ به دلیل عطر و بویش بسیار جذاب است. کوکورچ آنقدر معطر است که از فاصله چند متری بوی آن را میتوان حس کرد.
مهمتر از همه، باید کوکورچ را در جایی از استانبول امتحان کنید که به تمیزی شهرت دارد. Reks Kokoreç. Reksیکی از رستورانهای محبوب و تمیز برای امتحان کردن کوکورچ در استانبول است. کوکورچ را یا با نان ترکی یا به عنوان غذای اصلی بدون نان سرو میکنند. علاوه بر این کوکورچ در اندازههای مختلفی سرو میشود که میتوانید اندازه دلخواهتان را از بین موارد موجود انتخاب کنید مانند، یک چهارم، نیمه و کامل.
اگرچه میتوانید کوکورچ را در هر زمانی از روز میل کنید، اما بهتر است این غذا را در شب میل نکنید چرا که گوشت سنگین است و ممکن است در شب اذیت شوید. هنگام مصرف این غذای گوشتی بهتر است آن را با آیران (ماست ترکی) میل کنید، چرا که در کنار هم طعم خوب و متنوع دارند.
بورک Burke
قدمت بورک به امپراتوری عثمانی برمیگردد و سالها یکی از اصلیترین غذاها در ترکیه بوده است. بورک دارای انواع مختلفی است، مانند بورک گوشت و بورک سبریجات که دو مورد از معروف ترین انواع بورک در ترکیه هستند. استانبول بهترین مکان برای یافتن بورک است، حتی یکی از انواع بورک به نام یکی از مناطق استانبول به نام ساریر نامگذاری شده است.
ساریر بورک Sarıyer böreği یک رول خوشمزه است که از خمیر ورقه روقه شده به همراه انواع فیلینگ تهیه میشود.
به عنوان مثال، معروف ترین ساریر بورک با گوشت چرخ کرده پر میشود. اما پنیر، اسفناج و سیب زمینی از گزینههای دیگری هستند که میتوانید بورک را همراه با آنها امتحان کنید. پیشنهاد میکنیم ابتدا بورک گوشت چرخ کرده را میل کنید و سپس انواع دیگر بورکها را امتحان کنید. اگر قصد دارید بورک ساریر را امتحان کنید، بهترین و معتبرترین مکان برای سرو بورک، Sariyer Borekcisi است. بورکهای این رستوران گرم و تازه هستند و طعم خوبی دارند.
باقلوا Baklava
وقتی کسی به کشور ترکیه فکر میکند، معمولا اولین چیزی که به ذهن او میرسد، باقلوا است، لایههای ترد خوشمزه خمیر پر از پسته، گردو یا فندق و عسل یا شربت چسبنده که با هر لقمه در دهان شما آب میشوند. باقلواهای مختلف و متنوعی در استانبول سرو میشوند، باقلوای پسته محبوب ترین نوع باقلوا در ترکیه است.
چیزی که باقلوا را در استانبول متمایز میکند این است که بسیاری از استادان باقلوا به این شهر مهاجرت کردهاند در نتیجه استانبول به مکانی ایده آل برای یافتن بهترین باقلوا تبدیل شده است. باقلوا را نباید در هر مکانی تجربه کرد، باقلوا یک طعم خاص است که باید در مکانی معتبر که باقلوا را درست طبخ میکنند آن را تجربه کنید. Karaköy Güllüoğlu به عنوان یکی از برترین تولید کنندههای باقلوا در استانبول شناخته میشود، در این فروشگاه انواع مختلف باقلوا وجود دارد که میتوانید از بین آنها طعم دلخواه خودتان را انتخاب کنید، طعمهای باقلوا موجود در این فروشگاه عبارتند از: باقلوا با پسته، باقلوا با گردو، باقلوا با فندق، باقلوا با تخمه و سایر طعمهای متفاوت و خاص که تنها میتوانید آن را در استانبول پیدا کنید.
کوفته ترکی Turkish meatballs
کوفته، به ویژه کوفته اکمک، بخشی جدایی ناپذیر از فرهنگ ترکیه است. کوفته جایگاه ویژهای در استانبول و فرهنگ غذاهای خیابانی آن دارد. دلیل اصلی این امر این است که شما میتوانید در هر یک از خیابانها و رستورانهای استانبول به راحتی کوفته ترکی را پیدا کنید. مردم محلی و گردشگران استانبول میتوانند روز و شب کوفته ترکی را میل کنند و از این طعم خاص لذت ببرند. به عنوان مثال، مردم محلی قبل یا بعد از مسابقات فوتبال و کنسرتها کوفته میخورند.
اگرچه کوفته اصلی از گوشت چرخ کرده، پیاز، جعفری و ادویهها تشکیل میشود اما گاهی از گوشت بره، مرغ یا گندم نیز در طبخ کوفته استفاده میشود. همچنین انواع زیادی از کوفته از Kadıbudu köfte (کوفته برنج و گوشت چرخ کرده) تا inegöl köfte (کوفته کبابی، استوانهای شکل) و غیره نیز در استانبول طبخ و سرو میشوند.
مکانهای زیادی برای خوردن کوفته در استانبول وجود دارد، اماTarihi Sutlanahmet Köftecisi Selim Ustaیکی از معتبرین محلها برای سرو کوفته در استانبول است و یکی از بهترین کوفتههای استانبول در آن سرو میشوند. کوفته معمولا در کنار پیاز (سالاد لوبیا ترکی) و یا آیران (نوشیدنی ماست) یا سالگام (آب شلغم ترکی) سرو میشود، که در کنار هم ترکیب مناسبی برای صرف یک وعده غذا به شمار میروند.
ماهی و نان Balık Ekmek
شهر استانبول بر روی تنگه بسفر قرار دارد و مسحات زیادی از این شهر در نزدیکی سواحل قرار دارد، به همین دلیل ماهی یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در استانبول است، انواع مختلف ماهی تازه در رستورانهای محلی و در نزدیکی تنگه بسفر در استانبول سرو میشوند. ماهیهای اوسکومرو (ماهی خال مخالی)، پالاموت (بونیتو) و هامسی (آنچوی) بهترین انواع ماهی در استانبول هستند. ماهی به روشهای متفاوتی در استانبول طبخ و سرو میشود اما محبوب ترین نوع سرو ماهی در بین مردم محلی و گردشگران بالیک اکمک است. معروف ترین ترکیب بالیک اکمک با اوسکومرو و مزه دار شده با نمک و فلفل است که با پیاز، کاهو، آبلیمو، روغن زیتون تزیین شده و با نان پیچیده میشود. معمولا بالیک اکمک را با تورشو سویو (آب ترشی) مصرف میکنند، چرا که در کنار هم ترکیبی عالی و خاص میسازند. بهترین مکانهایی که میتوانید بالیک اکمک خوشمزه را از آنها تهیه کنید اورتاکوی و امینونو هستند.
قهوه ترکی Turkish coffee
قهوه ترکی یکی از نوشیدنیهای محبوب و مشوهر در ترکیه است، نمیتوان به ترکیه سفر کرده کرد اما تا به حال قهوه ترک را امتحان نکرد. یک ضرب المثل معروف ترکی میگوید: “بیر فینجان کاهونین کرک ییل هاتیری واردیر” که ترجمه آن این است که “یک فنجان قهوه چهل سال قدمت دارد. ” میتوان اهمیتی را که قهوه ترک برای این فرهنگ باورنکردنی دارد، از ضرب المثلها و سنت قدیمی در استانبول متوجه شد.
قهوه ترک حضور تاریخی قوی در استانبول دارد، زیرا از زمان امپراتوری عثمانی قهوه ترک در استانبول به عنوان یک نوشیدنی خاص سرو و از آن زمان تاکنون برجسته است. به عنوان مثال از این قهوه در مراسم کیز استیمه (خواستگاری دختر) و فال باکما (فال گرفتن) استفاده میشود.
استانبول دارای کافی شاپهای مختلف است. با این حال، من پیشنهاد میکنم قهوه خود را در یک مکان معتبر میل کنید. به عنوان مثال، میتوانید قهوه ترکی واقعی را در مکانهایی مانند پیر لوتی و ببک کاهوسی میل کنید.
به طور سنتی، قهوه ترک، قهوهای است که در قهوه مسی با استفاده از قهوه ریز آسیاب شده تهیه میشود. قهوه ترک معمولاً چهار روش دارد: شکرلی (با شکر زیاد)، اورتا شکرلی (شکر متوسط)، آز شکرلی (یک پیمانه شکر) و شکرزیز (بدون شکر). این فنجان قهوه خوشمزه با لوکوم (لذت ترکی) نیز سرو میشود و شیرینی شما را سیر میکند.
سیمیت
سیمیت یکی از غذاهای لذیذ خیابانی است که نام آن همواره در کنار استانبول میآید. مترادف با استانبول شده است. این غذای خوشمزه با دانههای کنجد پوشانده شده و به شیرینی تبدیل میشود. به شما توصیه میکنم بسته به ذائقهتان سیمیت را یا با عیران یا چای ترکی میل کنید.
مهمتر از همه، سیمیت در همه جای استانبول در کافههای سیمیتچی، فروشندگان خیابانی، نانواییها و موارد دیگر یافت میشود. سیمیت را میتوانید در هر منطقهای در شهر پیدا کنید، محبوب ترین سیمیتها در کاراکوی، استقلال و کادیکوی به فروش میرسند.
سیمیت در هر زمان از روز در استانبول موجود است و به دلیل قیمت مناسبی که دارد مقرون به صرفه است. در نتیجه، سیمیت یک غذای برتر در استانبول است که آزادی استانبول و برابری در هر موقعیت اجتماعی-اقتصادی را به شما القا میکند. سیمیت راهی عالی برای رفع گشنگی در روزهای سرد یا روزهای گرم استانبول است زیرا با طعم دلپذیر خود لبخندی زیبا بر لبان شما مینشاند.
سخن پایانی
غذاهای مختلف و متنوعی در استانبول طبخ و سرو میشوند و از این جهت استانبول یکی از شهرهای غنی به شمار میرود، در این مقاله معروف ترین و بهترین انواع غذا و نوشیدنیهایی که میتوانید در استانبول تجربه کنید را بررسی کردیم. غذاهای خیابانی استانبول به دلیل قیمت مناسبی که دارند بیشتر از انواع غذاهای سنتی در ترکی به فروش میرسند. اگر قصد سفر به استانبول را دارید پیشنهاد میکنیم حتما در کنار غذاهای هتل غذاهای سنتی و معروف استانبول را نیز تست کنید.