استانبول شهر عجایب است از آثار تاریخی گرفته تا سواحل و فرهنگ غذایی خاص مردم این شهر، همگی جذاب و پر از چالشهای جدید برای گردشگران هستند. اگر میخواهید سفر متفاوتی به استانبول داشته باشید حتما وعده غذایی مردم محلی این شهر زیبا و متفاوت را تست کنید آیا دوست دارید در سفر خود به استانبول صبحانه سنتی ترکی را تست کنید؟ مکانهای زیادی در استانبول وجود دارند که میتوانید از بین آنها یک محل را برای صرف صبحانه سنتی ترکی انتخاب کنید. در این مقاله 10 مورد از مکانهایی که خوردن صبحانه در آن به صرفه و هیجان انگیز است را بررسی خواهیم کرد.
صرف صبحانه در استانبول
مهم ترین آیتم در بررسی این رستورانها برای صرف صبحانه، دسترسی آنها است اغلب این رستوران و مکانها یا در فاصله چند قدمی محله سلطان احمد قرار دارند یا میتوان با اتوبوس و پیاده در مدت زمان کوتاهی به آنها رسید، استانبول شهری بزرگ با ترافیک وحشتناک است و هیچکس دوست ندارد ساعتها از وقت خود در سفر را در ترافیک استانبول بماند.
حتما در هتل شما در استانبول صبحانه سرو میشود، اما اگر به دنبال سنتی ترین غذاهای محلی مردم استانبول هستید، بهتر است خوردن صبحانه در هتل را حذف کنید و مکانهایی را جستجو کنید که مردم محلی استانبول در آن صبحانه میخورند. صبحانه هتلهای استان معمولا به دلیل مسافران مختلفی که در هتل حضور دارند و برای اینکه تمامی سلیقهها را پوشش دهد به صورت باز و مجموعهای از صبحانه اقوام و ملل مختلف ارائه میشود از صبحانه آمریکایی و انگلیسی تا صبحانههای شرقی و آمریکای لاتین از هر کدام حداقل یک آیتم در منو صبحانه هتلها وجود دارد و کمتر به صبحانههای سنتی ترکی در منو هتلها توجه میشود. پیشنهاد میکنیم روز خود را با یک صبحانه ترکی در یکی از ده رستوران برتر برای صرف صبحانه ترکی در استانبول شروع کنید!
صبحانه معمولی ترکی چیست؟
صبحانههای سنتی ترکی سمفونی از طعمها هستند. چای ترکی، پنیر، تخم مرغ، سبزیجات تازه، و میوههایی مانند گوجه فرنگی، خیار، یا فلفل فقط چند از مواردی هستند که صبحانه ترکی را از صبحانههای دیگر در سراسر جهان منحصر به فرد میکنند. انواع نانها نیز در میز صبحانه ساده در استانبول یافت میشوند، مانند نانهای شیرین، نانهای مغزدار و حتی گزینههای جالب تر مانند کاتمر که پنکیک شیرین ترد با پسته و خامه لخته شده است.
صبحانههای ترکی بسته به جایی که میروید بسیار متفاوت است، اما اغلب صبحانههای ترکی چند وجه مشترک دارند: پنیر، زیتون سیاه، زیتون سبز، مربا، عسل، کره، گوجهفرنگی تازه، خیار و چای ترکی.
تخممرغ جزء رایج صبحانههای ترکی است و هرگز نمیتوان صبحانه ترکی را بدون تخم مرغ تصور کرد، هیچ کمبود تخممرغ روی میز وجود ندارد. بسته به اینکه دوست دارید تخممرغهایتان چگونه پخته شوند، میتوان آنها آب پز یا سرخ کرد یا در غذاهای مختلفی مانند «منمن» که تخممرغهای چاشنیشده با فلفل قرمز، پیاز و گوجهفرنگی است، مخلوط کرد.
زیتون در صبحانه ترکیه مصرف میشود و جایگاه مهمی دارد به طوری که سالانه نمایشگاههای مختلفی برای عرضه انواع مختلف زیتون در ترکیه برگزار میشود برخی از این نمایشگاه در استانبول برگزار میشوند و در آنها بیش از ده مدل زیتون مختلف عرضه میشود.
فهرست مواد غذایی که در منوی صبحانه سنتی ترکی مشاهده خواهید کرد:
پنیرها
Tulum peyniri تولوم پنیری: پنیر سنتی شیر بز است، این پنیر در پوسته بز تخمیر و آماده مصرف میشود به همین دلیل طعمی خاص و منحصر به فرد دارد.
کاسار پینیری: پنیر کاسار نوعی پنیر متوسط یا سفت است که از شیر گوسفند و مخلوز بیت درصدی از شیر بز تهیه میشود.
پیاز پنیری Beyaz peynir: این پنیر از شیر غیر پاستوریزه تهیه میشود و مشابه پنیر فتا در آب نمک عمل میآید و آماده میشود.
نوشیدنی ها
Cay چای: چای ترکی به عنوان چای سیاه فرآوری میشود و رنگ آن سیاه تر و غلیظ تر از چایهای ایرانی است چای ترکی در جهان رنگ قرمز زرشکی پررنگی که دارد معروف است.
ترک قهوهسی: قهوه ترک قهوهای است که با جوشاندن دم میشود و نحوه فرآوری آن متفاوت با اسپرسو است، قهوه ترک در جزوه دم میشود و زمانی که شروع به قل زدن میکند باید سریعا آن را از روی حرارت برداشت تا قهوه غلیظ و خوش طعم باشد. قهوه ترک معمولا تلخی بیشتری دارد و به دلیل غلظت بالا همراه با آب سرو میشود.
تخم مرغ
منمن: منمن یک غذای ترکی است که شامل تخم مرغ، گوجه فرنگی، فلفل سبز و ادویه است. منمن اغلب برای صبحانه یا ناهار مصرف میشود.
Sucuklu yumurta تخم مرغ با سوچوک: سوجوک یا سوچوک نوعی سوسیس خشک، تند و تخمیر شده است که از در روده گوشسفند فراوری میشود و روش تهیه آن با سوسیسهای عادی متفاوت است.
Haslanmis yumurta تخم مرغ آب پز
Sahanda yumurta تخم مرغ سرخ شده
شیرینی
سوبورگی: نوع شیرینی با پنیر و کره.
سیمیت: سیمیت نانی است که روی آن کنجد میپاشند، سیمیت معمولا به شکل دایره است و به دلیل قیمت مناسبی که دارد مشابه پیشراکی در ایران توسط غرفههای غذایی در خیابانهای مختلف استانبول نیز سرو میشود.
سیگارا بورگی: رول پنیر سرخ شده
آکیتما (کایگانا): پنکیک مرزه ترکی.
تاست: نان برشته شده با پنیر و سوچک
بویوز: روغن آفتابگردان و شیرینی تاهینی
گوزلمه: گوزلمه یک نان شکم پر شور ترکی است که در آن از مواد مختلفی استفاده میشود مانند گوشت یا سبزیجات که پایه اصلی گوزلمه ترکی هستند.
تریاگی: کره شور
بال کایمک: خامه غلیظ شده با عسل و شیر گاومیش
گوشت ها
پاستیرما: گوشت گاو پخته شده
سوچوک: سوچوک نوعی سوسیس خشک، تند و تخمیر شده است.
کاورما: گوشت گاو مزه دار شده با ادویههای محلی
این موارد اصلی ترین ارکانی هستند که یک صبحانه ترکی را شکل میدهند. بسته به سلیقه میتوانید چندین آیتم را در کنار هم انتخاب و امتحان کنید. استانبول را بدون چشیدن صبحانههای ترکی نکنید، غذاهای مورد علاقه توریستهای ترکی در استانبول معمولاً بال کایمک، منمن و فاندیک ازمسی براساس آمار تورهای محلی استانبول هستند.
لیست بهترین رستورانها برای صرف صبحانه در استانبول:
ناملی گورمه، کاراکوی Namli Gurme
ناملی گورمه یکی از بهترین صبحانههای استانبول را ارائه میدهد، برای تجربه یک صبحانه ترکی سنتی، ناملی گورمه یک انتخاب عالی است. این رستوران بیش از 40 در است که در رستوران فعال است و غذا و صبحانههای لذیذی در آن سرو میشود. ناملی گورمه، کاراکوی و بیشتر به خاطر پاستیرمای (گوشت گاو پخته شده) که با تخم مرغ سرخ شده یا ساده سرو میشود، شناخته شده و معروف است.
در شهر شلوغ و همیشه در حال تغییر استانبول، پیدا کردن یک غذاخوری که هم مورد پسند افراد محلی باشد و هم صبحانه مناسبی را به توریستها رائه دهد دشوار است، ناملی گورمه در کاراکوی محلی است که با هدف پذیرایی از مردم محلی و گردشگران تاسیس شده است و در طول زمان براساس نیاز تغییراتی کرده است اما همچنان منوی ثابتی متشکل از صبحانههای سنتی ترکی دارد.
اگر دریکی هتلهای محله سلطان احمد اقامت دارید، ناملی گورمه تنها 30 دقیقه پیاده روی با منظرهای عالی تا محل اقامت شما فاصله دارد. این مکان یکی از متنوع ترین و سنتی ترین صبحانههای ترکی را با غذاهای مختلف ارائه میدهد که در جای دیگری مشابه این صبحانهها را پیدا نخواهید کرد.
خانه ون، جهانگیر Van Kahvaltı Evi, Cihangir
در خانه ون، جهانگیر صبحانه به سبک کردی سرو میشود، خانه ون، جهانگیر مکانی لذت بخش برای صرف صبحانه است، با غذاهای محلی تازه و طبیعی از فلات شرقی آناتولی که در محل آماده میشوند میتوانید طعم صبحانه کاملا محلی را تجربه کنید.
پرطرفدارترین صبحانههای موجود در منوی خانه ون، جهانگیر، صبحانه کردی کاووت، میرتوگا (تهیه شده از کره و گردو) و جاجی است. برای دوستداران پنیر، انواع مختلف پنیر از جمله پنیر گیاهی از وان، پنیر تولوم که در پوست گوسفند تهیه شده و گروی کارس در خانه ون، جهانگیر سرو میشود. خانه ون، جهانگیر در نظرسنجی یک وب سایت معروف آنلاین به عنوان بهترین مکان برای صرف صبحانه در استانبول انتخاب شده است.
دوگاچیز گرمت بی اوغلو Dogaciyiz GourmetBeyoglu
دوگاچیز گرمت بی اوغلو یکی از بهترین مکانها برای صرف صبحانه در استانبول است. صبحانه در دوگا چیز گرمت بی اوغلو قیمت مناسبی دارد، اما بهترین مورد در مورد دوگاچیز گرمت بی اوغلو این است که منوی صبحانه متنوعی دارد، دوگا چیز گرمت بی اوغلو محیط زیبا و آرامی دارد بنابراین میتوانید از صرف صبحانه ترکی در فضای آرام و زیبا لذت ببرید.
در دوگاچیز گرمت بی اوغلو تمامی انواع صبحانه ترکی با مواد محلی آماده و سرو میشوند، این رستوران بسیار تمیز و مرتب است و کارکنان رفتار محترمانه و گرمی با شما دارند، انگار مدتهاست شما را میشناسند. همان طور که از نام این رستوران مشخص است، دوگاچیز گرمت در محله بی اوغلو استانبول که یکی از محلههای قدیمی این شهر است قرار دارد.
یگیت بی اوغلو Yiğit Sofram Beyoglu
یگیت بی اوغلو یک رستوران کوچک خانوادگی است که در آن فقط صبحانه و ناهار سرو میشود. یگیت بی اوغلوهر روز به جز دوشنبهها باز است، طعم غذا در اینجا دقیقاً شبیه چیزی است که مادرتان برای شما درست میکند – سرشار از عشق، مراقبت و توجه به جزئیات. در یگیت بی اوغلو صبحانه تا ساعت دو سرو میشود. یگیت بی اوغلو فضایی آرام، دنج و خانوادگی دارد و برای رفع خستگی روزانه مکان مناسبی است.
فریکوی ارگانیک پازار Ferikoy Organik Pazar
فریکوی ارگانیک پازار تنها در روزهای شنبه باز است، صبحانههای ترکی اغلب یک میز پر از غذاهای مختلف هستند، اما میتوانند به سادگی یک گوزلمه نیز باشند. فریکوی ارگانیک پازار برای صرف صبحانه محلی صبحانه در استانبول است، فریکوی ارگانیک پازار بازار کشاورزان محلی است که در آن گوزلمه ترکی به عنوان یک صبحانه سنتی به فروش میرسد.
اگر دوست دارید در بازار کشاورزان محلی گشت بزنید و یک گوزلمه ترکی ساده بخورید. گوزلمی که زن محلی درست میکند ارزش صبح زود بیدار شدن را دارد. گوزلمههای فریکوی ارگانیک پازار بوی نان تازه میدهند و طعمی بهتر از تصورات شما دارند. اگر یک مخلوط گوزلمه مورد علاقه ندارید، پیشنهاد میکنیم گوزلمه با پنیر و سیب زمینی را تست کنید. صبحانههای سنتی ترکی تنها در رستورانها سرو میشود غذا فروشیهای خیابانی و بازارهای محلی مکانهای دیگری هستند که در آنها صبحانههای سنتی ترکی توسط افراد محلی طبخ و به شکل داغ سرو میشوند. گوزلمه و سیمیت معروف ترین صبحانههای ترکی هستند که در بازارهای محلی مختلف ترکیه توسط زنان محلی طبخ میشوند.
طعم دو قاره Taste of Two Continents
طعم دو قاره فقط یک رستوران یا بازار غذا نیست. در واقع یک تور غذایی است! شما با غذاهای ترکی، صبحانه سنتی و بهترین غذاهای ترکی در این مکان آشنا خواهید شد و با افرادی که آنها را درست میکنند ملاقات خواهید کرد و غذاهای خوشمزهای را میخورید که در هیچ جای دیگری نمیتوان آنها را پیدا کرد حتی در خود استانبول
در طعم دو قاره صبح خود را مانند مردم محلی آغاز میکنید، در بازار ادویه قدم میزنید و مجموعهای از اقلام صبحانه ترکی، از جمله پنیر، خامه گاومیش، زیتون، و سمیت را تست خواهید کرد. در یک چایخانه محلی مینشینید و با یک لیوان چای تازه دم ترکی و منمن (تخم مرغ سوخاری ترکی) از فضای چای خانه خود لذت میبرید و استراحت میکنید. راهنمای شما داستانهایی درباره فرهنگ و زندگی روزمره مردم استانبول به شما میگوید.
صبحانه در خیابان بشیکتاش Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağı
بشیکتاش به خیابان صبحانه در استانبول معروف است، بشیکتاش در کنار جاذبههای تاریخی و فرهنگی که دارد مکانی مناسب برای آشنا شدن با فرهنگ غذایی مردم ترکیه است. همه قیمتها برای هر نفر زیر 50 لیر لیر (6 دلار) است – و شامل قهوه یا چای میشود! در ساعات اوج شلوغی غذا خانههای بشیکتاش و قهوه خانهها شلوغ هستند، بنابراین اگر میخواهیدروی میزهای بیرون و در هوای تازه بنشینید بهتر است صبح زود سری به این خیابان بزنید.
بشیکتاش بخش شگفت انگیز و بین المللی استانبول است به این معنی که دانشجویان زیادی در سراسر این خیابان زندگی و کار میکنند. آنها به گزینههای مقرون به صرفه برای وعدههای غذایی خود نیز نیاز دارند! غذاها و صبحانههای سنتی که در بشیکتاش سرو میشوند قیمت کمی دارند و به طبع کیفیت بسیار بالایی ندارند اما همچنان گزینهای مناسب برای آشنایی با فرهنگ غذایی مردم ترکیه هستند. صبحانه در تمام طول روز در این منطقه دانشجویی سرو میشود، بنابراین هر زمان که دوست دارید میتوانید یک بشقاب صبحانه ترکی سفارش دهید Pişi Breakfast & Burger و Çakmak Kahvalti Salonu دو مکان خوب در بشیکتاش با منوی صبحانه هستند.
کافه پریواتو، گالاتا Cafe Privato, Galata
خیابان استقلال و گالاتا مکانهای عالی برای خرید هستند و برخی از بهترین رستورانهای صبحانه ترکی در استانبول در این مناطق قرار دارند. کافه پریواتو ممکن است به اندازه سایر مکانهای این لیست معروف یا شناخته شده نباشد، اما هنوز هم آن حس سنتی را در خود دارد و در سراسر ترکیه به غذاهای خوشمزهاش مانند بورک و تخممرغ معروف است.
کافه پریواتو یک صبحانه عالی را برای افراد با هر سلیقهای فراهم میکند. مسئولان کافه با انتخاب محصولات با کیفیت، محیطی را فراهم میکنند که در آن میتوانید بهترین صبحانه را در استانبول نوش جان کنید. این کافه دارای ساعتهای 100 ساله و اشیای قدیمی است که به محض وارد شدن به کافه آنها را مشاهده خواهید کرد. شما میتوانید یک صبحانه خانگی ارگانیک که روی میزهای تزئین شده با توری سرو میشود و با استفاده از اقلام انتخاب شده از تولید کنندگانی که مرباهای خانگی بدون شکر درست میکنند، تهیه شده است را سفارش دهید و صبحانهای کم کالری و ویژه میل کنید.
لادس منمین بی اوغلو Lades MenemenBeyoglu
لادس منمین یکی از بهترین رستورانها برای امتحان کردن صبحانه محلی ترکی در بی اوغلو، نزدیک میدان تقسیم است. لادس منمین تعداد زیاد صبحانه بر پایه تخم مرغ مانند (منمن) دارد که گزینهای عالی برای مخلوط کردن و تطبیق با غذاهای مورد علاقه شما هستند.
منمن یک غذای سنتی در صبحانه ترکی است که شبیه تخممرغ است اما طعم بسیار بهتری دارد. آشپزان لادس منمین در طبخ این غذا تخصص دارند و بهترین روش خوردن آن با پنیر سفید (پنیر فتا)، زیتون سیاه، گوجه فرنگی، فلفل و سایر مواد روی آن است با این تاپینگها، تجربه طعم فراموش نشدنی سبزیجات تازه همراه با پنیر فتا را تضمین میکنیم که مطمئناً خواب شما را میپراند. منمن در کنار نان سنتی و در ظرفهایی شبیه تابه سرو میشود.
رستوران کوما، کوکورکوما Kuma Kokurkuma Restoran
کوکورکوما یک محله در استانبول است که همه چیز در آن پیدا میشود از عتیقه فروشی، گربههای خیابانی تا یک کافه دلپذیر. کوما یک رستوران دنج و صمیمی است که میتوانید در آن صبحانهای لذیذ را با عزیزانتان میل کنید. در کنار صبحانه سنتی ترکی غذاهای محلی ترکی نیز در کوما سرو میشوند، کارکنان رستوران برخورد گرمی دارند، اگر به محله کوکورکوما میروید حتما سری به این رستوران ساده و جذاب بزنید.
سخن پایانی
در این مقاله تعدادی از بهترین مکانها و رستورانها که میتوانید طعم واقعی صبحانه ترکی را در آنها تجربه کنید بررسی کردیم. صبحانههای ترکی بسیار کمال هستند و از چای و قهوه تا شیرینی و تخم مرغ همه انواع سلیقهها را پوشش میدهند. اگر قصد سفر به استانبول را دارید پیشنهاد میکنیم حداقل یک روز از صبحانه هتل صرف نظر کنید و صبحانه سنتی ترکی را در یکی از رستورانهای استانبول میل کنید.