
راهنمای کامل متروی استانبول:
یکی از دغدغه های اصلی کسانی که قصد دارند به استانبول سفر کنند، نوع حمل و نقل در شهر است. برای اینکه بتوانید اقامت خوبی را در سفرتان داشته باشید و خیالتان از همه جهت راحت باشد، لازم است که از خطوط مترو و نحوه ی استفاده از آن ها اطلاع کافی داشته باشید. در ادامه به همه ی سوالات شما در مورد متروی استانبول پاسخ خواهیم داد. برای رزرو تور استانبول کلیک کنید.
اطلاعات کلی راجع به متروی استانبول:
همانطور که می دانید، قیمت بنزین در ترکیه بالاست و آنچنان به صرفه نیست که برای تمامی رفت و آمدهای خود از آن استفاده کنید. در عوض مترو، تراموا و اتبوس های داخل شهری مجهزی در اختیارتان هستند که بسته به مکانی که قصد دارید از آن دیدن کنید، میتوانید انتخاب مناسبی داشته باشید. متروی استانبول در سال 1989 ساخته شد و روز به روز بر تعداد خطوط و ایستگاه های آن افزوده شد. امروزه در متروی استانبول، حدود 130 ایستگاه در 9 خط فعالیت دارند و از 6 صبح تا 12 شب در دسترس هستند.
استانبول کارت چیست؟
برای اینکه بتوانید از خدمات مترو استفاده کنید نیاز است که استانبول کارت تهیه نمایید. برای تهیه ی استانبول کارت راه سختی در پیش ندارید و با توجه به استفاده ای که مدنظرتان است می توانید یکی از انواع مختلف آن را خریداری کنید و پس از شارژ درست مانند متروی تهران آن را هنگام گیت نشان دهید و به سکوی قطارها برسید.
محل خریداری استانبول کارت:
شاید برایتا سوال باشد که برای خرید کارت کتروی استانبول باید به کجا مراجعه کنید. در جواب این سوال باید بگوییم که راه سختی پیش رویتان نیست و استانبول کارت را می توانید از دکه های مخصوص، فرودگاه و ایستگاه های مترو خریداری کنید.
چطور هزینه ی متروی خود را کاهش دهیم؟
برای اینکه بعد از ارائه ی کارت مترو فقط به تعداد ایستگاه هایی که جا به جا شده اید، پول پرداخت کنید، می توانید بعد از پیاده شدن در ایستگاه مد نظرتان کارتتان را مجدد به دستگاه های Iade Cihazlari نشان دهید. با اینکار هزینه ی اضافی به کارتتان برمیگردد.
آیا برای رفتن به میدان تکسیم ایستگاه مترو وجود دارد؟
یکی از پر رفت و آمدترین نقاط شهر استانبول خصوصا برای مسافران، میدان تکسیم است. بسیاری از هتل های معروف این شهر در تکسیم قرار دارند و افراد زیادی به شکل روزانه سر و کارشان به تکسیم میافتد. برای اینکه بتوانید با سرعت بیشتری خودتان را به این میدان برسانید، نیاز است که قبل از هرچیز با ایستگاه های نزدیک به این منطقه آشنا شوید. این ایستگاه ها شامل ایستگاه تکسیم، عثمان بی و شیشانه می شود.
خطوط متروی استانبول از چه محلاتی عبور میکنند؟
متروی استانبول دارای 9 خط فعال است و برای اینکه بتوانید از آن ها استفاده کنید لازم است که با ایستگاه های آن آشنایی کامل داشته باشید.

خط M1:
این خط طولانی ترین خط متروی استانبول است و به احتمال زیاد اگر چند روزی را در استانبول اقامت داشته باشید، نیاز است که از آن استفاده کنید. این خط قرمز رنگ است و به دو بخش تقسیم می شود. در ادامه ایستگاه های آن را باهم بررسی می کنیم.
خط M1A:
این خط از ینی کاپی و آکسارای شروع می شود و تا فرودگاه قدیمی آتاتورک را شامل می شود. 18 ایستگاه دارد و اگر بخواهید تمامی آن را طی کنید حدود 32 دقیقه طول می کشد.
خط M1B:
این خط از ینی کاپی شروع می شود و تا باغچیلار ادامه دارد. اگر می خواهید که به متروبوس دسترسی داشته باشید نمی توانید از خطوط M1B استفاده کنید.
خط M2:
این خط از ینی کاپی شروع می شود و تا حاجی عثمان ادامه پیدا می کند. همچنین ایستگاه های مهمی مانند شیشانه، تکسیم، عثمان بی و شیشلی در این خط قرار دارند. رنگ خط M2 سبز می باشد و از 15 ایستگاه تشکیل شده است.
خط M3:
این خط از مترو کنت شروع می شود و تا کیرازلی ادامه دارد. این ایستگاه همان ایستگاهی است که می توانید در آن خط خود را عوض کنید و به M1 بروید. تعداد ایستگاه های کیرازلی 11 است.
خط M4:
این خط از تاوشان تپه شروع می شود و تا کادیکوی ادامه دارد. 19 ایستگاه در این خط وجود دارند. این خط در قسمت آسیایی قرار دارد و برای کسانی که در این قسمت زندگی می کنند بسیار پرکاربرد است.
خط M5:
این خط از این جهت که ایستگاه اسکودار آن نزدیک ترین ایستگاه مترو به اسکله ی دریایی است، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. اولین ایستگاه این خط اسکودار است و تا چکمه کوی ادامه پیدا می کند. 16 ایستگاه در این خط وجود دارند و برای اینکه بتوانید تمامی ایستگاه های آن را طی کنید به 32 دقیقه زمان احتیاج دارید.

خط M6:
خط 6 متروی استانبول یکی از کوتاه ترین خطوط آن است و در کل 4 ایستگاه را شامل میشود. این ایستگاه ها از دانشگاه بوغازیچی در منطقه ی اروپایی آغاز میشود و تا محلهی لونت ادامه دارد.
خط M7:
این خط از مجیدیه کوی شروع می شود و تا محمودبی ادامه دارد. این خط که با رنگ صورتی مشخص می شود، یکی از تازه ترین خطوط است و در سال 2020 از آن رونمایی کردند. از خوبی های این خط این است که به دو خط M2 و M3 متصل می شود.
خط M8:
ساخت این خط هنوز تکمیل نشده است. همچنین برای آشنایی کامل با حمل و نقل عمومی در استانبول کلیک کنید.
خط M9:
این خط از ایستگاه بهاریه شروع می شود و تا المپیا ادامه دارد. این خط زرد رنگ است و تازه تاسیس ترین خط مترو می باشد.
ساعت کاری متروی استانبول:
ساعت کاری این مترو از 6 صبح تا 12 شب است و خدمات خوبی را به ساکنین استانبول ارائه می دهد.
کدام نوع استانبول کارت برای گردشگران مناسب است؟
اگر به عنوان گردشگر می خواهید در سطح شهر تردد کنید، بهتر است که از کارت بدون نام استفاده کنید که صدور آن هم به سادگی امکان پذیر است.
سخن نهایی متروی استانبول:
با توجه به مطالبی که بررسی کردیم، اگر می خواهید که سفر ارزانی را داشته باشید، خوب است که از متروی استانبول استفاده نمایید. همچنین برای رزرو تورهای داخلی و خارجی سفرو کلیک کنید.